КАКВО Е ЗА МЕН БЪЛГАРИЯ

Публикувано на декември 30 2010 Добави коментар

„…Земя като една човешка длан „ България! Тя е моята Родина! Тя е в мен, в езика в който говоря, в обичта, изпълваща живота ми. Българийо ти си велика страна със славна и вечна история. Страна красива и горда с народа си.

Твоята история започва още, когато славният хан Аспарух те е създал. Дошла е от строгите и справедливи закони на Крум, с мъдростта на Борис с великото дела на братята св.св. Кирил и Методий, гордото Симеоново могъщество то Паисиевата история славянобългарска , от априлското въстание….

Българийо, толкова те обичам!

Когато за пръв път казах:

„ Аз съм българче, обичам….” Бях по-малка, внимавах само де не наруша ритъма и едва по-късно разбрах добре какво означават мелодичните думи. Но преди да осмисля славата, преди да проумея какво значи да обичаш един дом, един град, една земя, усещах и чувствах …

„Българийо, мой земен рай! Ти си най-красивата, с високите си планини и бистрите реки, с плодородните поля, с тучните си ливади и красивите черноморски плажове. Коя страна може да се похвали с твоите песни, с твоите хора и носии? Коя?

Родино моя, твоят народ е гостоприемен, сърдечен и работлив с него ти се гордееш толкова много, нали? Всеки българин е привързан към тебе, към родното си място. За всеки от нас първите спомени са свързани с теб Българийо, с една къща с един глас. Всеки те носи в сърцето си и за всеки ти си неговата родина.

Българийо родино моя, аз съм горда с теб и толкова те обичам! Никога не бих забравила стиховете, които всеки българин знае:

„ Питат ли ме де зората ме огряла първи път…”

Моя родино, моя древна и дивна страна, бъди славна и вечна!!!!!

Вашият коментар


− four = 2